FAQ

Cele mai dese întrebări cu răspunsuri

Quick Legal este o platformă online care oferă utilizatorilor informații juridice personalizate, acces ușor la informații legale de interes public și facilitează interacțiunea dintre utilizatorii aflați în căutarea de servicii juridice și avocații specializați în domeniul dreptului muncii și potriviți a răspunde nevoilor acestora. Platforma este prevăzută să funcționeze ca un proces în doi pași. În primul rând, Quick Legal oferă utilizatorilor informații juridice personalizate sub forma unor răspunsuri scurte oferite de către avocații înregistrați pe platformă la întrebările adresate. Deocamdată, platforma este axată doar pe problemele ce țin de dreptul muncii, prin urmare, la acest moment, nu putem garanta primire unor răspunsuri cu privire la alte probleme de drept adresate pe platformă. Pentru situații mai complexe care nu pot fi rezolvate printr-un simplu răspuns, utilizatorii pot solicita servicii de consultanță de la avocații disponibili pe platformă, prin înregistrare unei astfel de cereri și acceptarea propunerii primite de la avocatul ales – ajungând astfel la platforma de chat, al doilea pas al procesului, unde aceștia pot interacționa direct cu avocatul ales.
Eficiența – Noi nu vrem pur și simplu să aruncăm cu informații juridice, sau să dăm informații într-un limbaj juridic greu de înțeles, noi vrem să democratizăm dreptul și informația legală, vrem să îl facem accesibil oricui și pe înțelesul oricui. De aceea informația disponibilă pe platformă va fi scurtă, la obiect și axată pe probleme curente și de interes. Personalizarea serviciilor – Noi nu vom da pur și simplu o listă de avocați generală cu date de contact ale acestora. Credem că oricine poate obține astfel de informații online printr-o simplă căutare. Noi vrem să ne asigurăm că vă punem în legătură cu un avocat specializat pe problema dvs., și nu doar asta. Noi vrem să ne asigurăm că vă punem în legătură cu un profesionist care corespunde întocmai nevoilor dvs. în ceea ce privește flexibilitatea, urgența situației, onorariul și expertiza necesară în domeniul juridic. Cum facem asta? Ei bine, pe baza unui algoritm de potrivire, la solicitarea dvs., platforma va furniza o listă cu 3 avocați disponibili care corespund cel mai bine nevoilor tale. Apoi vă vom da acces la profilul avocaților unde, veți putea afla mai multe despre aceștia cât și despre feedback-ul primit de către acești din partea utilizatorilor până la acel moment pentru ca a putea lua o decizie informată. Astfel, dvs. veți avea opțiunea de a selecta un avocat care vi se potrivește cel mai bine și de a purta un chat gratuit cu acesta timp de 15 minute. Dacă, după chat, doriți să angajați serviciile juridice ale avocatului, puteți discuta cu acesta încheierea unui contract de asistență juridică.

QuickLegal nu este o firmă de avocatură. Răspunsurile furnizate la întrebările adresate sunt în mod deliberat doar cu scop informativ pentru o înțelegere mai ușoară a unor aspecte de drept și nu sunt în niciun caz o opinie juridică completă sau un sfat juridic. Răspunsurile primite nu trebuie considerate absolute, iar avocații care oferă aceste răspunsuri fac acest lucru doar din bunăvoință și pentru a oferi asistență juridică publică generală. Vă rugăm să rețineți că acest schimb de informații nu creează o relație client-avocat. Informăm toți clienții că serviciile pe care le oferim nu sunt și nu ar trebui să fie niciodată un substitut pentru consilierea juridică a unui avocat.
Prin utilizarea platformei QuickLegal, avocații de pe platforma noastră nu promovează și nici nu solicită servicii de la potențiali clienți. De fapt, ceea ce este unic la platforma noastră este că clienții înșiși își postează întrebările sau vin cu probleme juridice pe platforma noastră în căutarea avocaților. Clientul, și doar clientul, stabilește pe cine dorește să angajeze ca avocat.

Puteți adresa orice întrebare, cum ar fi întrebări despre un anumit proces, documente, drepturi sau întrebări legate de problema dvs. juridică concretă sau despre semnificația anumitor termeni sau fraze legale. Puteți cere sfaturi, informații despre posibilele rezultate, sau asistență juridică din partea unui avocat. După ce ați ales să colaborați cu un avocat, puteți discuta direct cu acesta despre problema dvs. juridică și despre cele mai potrivite modalități de rezolvare.

Dacă nu sunteți sigur cu ce tip de problemă legală vă confruntați, puteți selecta opțiunea generală „altceva”. Dacă alegeți această opțiune, algoritmul nu va ține cont de tipul problemei juridice atunci când vă va trimite lista de avocați.
Nimic mai simplu. Trebuie doar să vă creați un cont pe platformă sau să vă autentificați și să adresați problema dvs. legală.
QuickLegal colaborează doar cu avocați cu înaltă calificare profesională și autorizați să practice dreptul. Profilul avocatului a fost conceput într-un mod concis, dar informativ. Parcurgerea profilului unui avocat vă poate oferi informații despre expertiza și experiența acestuia, făcându-vă mai ușoară alegerea corectă.

În vederea selectării celor 5 avocați, QuickLegal folosește doar factori obiectivi, cum ar fi aria geografică, baroul din care face parte, anii de experiență, specialitatea practicii, dar mai ales nevoile dvs. legale, în funcție de preferințele dvs. exprimate la momentul adresării întrebării.

Pe baza unui algoritm de potrivire, la solicitarea dvs., platforma va furniza o listă cu 3 avocați disponibili care corespund cel mai bine nevoilor dvs. în ceea ce privește flexibilitatea, urgența situației, onorariul și expertiza necesară în domeniul juridic. Apoi vă vom da acces la profilul avocaților unde, veți putea afla mai multe despre aceștia cât și despre feedback-ul primit de către acești din partea altor utilizatori până la acel moment pentru ca dvs. să puteți lua o decizie informată. Astfel, dvs. veți avea opțiunea de a selecta un avocat care vi se potrivește cel mai bine.
Avocații de pe platforma noastră completează un profil detaliat despre educația, experiența și practica lor pentru ca dvs. să puteți face o alegere informată. S-ar putea să doriți să luați în considerare câtă experiență are avocatul sau dacă avocatul are expertiză în problema ridicată de către dvs.. Știm că alegerea unui avocat este o decizie foarte personală, așadar QuickLegal încearcă să ofere cât mai multe informații despre avocații din rețeaua noastră pentru a vă veni în ajutor.
Dacă acest aspect nu este important, puteți selecta opțiunea generală “Nu conteaza”. Dacă alegeții această opțiune, algoritmul nu va ține cont de locația avocatului atunci când vă va trimite lista de avocați.

Da, taxa de folosire a platformei atunci când vă creați un cont pe platformă pentru a putea adresa o întrebare oricărui avocat de pe platformă. Cu toate acestea, în funcție de complexitatea problemei dvs., este posibil să fie nevoie să încheiați un contract de asistență juridică cu un avocat pentru a putea primi asistență în acest sens. Onorariile se vor discuta și negocia direct cu avocatul.

Avocații de pe platformă au o experiență diferită și unică. De îndată ce ați trimis o întrebare, noi lucrăm ca întrebarea dvs. să fie adresată cât de curând de către avocatul potrivit pentru un răspuns rapid și util. Vă puteți aștepta să primiți un răspuns în cel mult 48 de ore lucrătoare după ce ați postat întrebarea. Avocații noștrii sunt activi și pasionați de ceea ce fac și sunt aici să vă ajute să vă rezolvați problemele juridice, așadar va trebui să așteptați prea mult pentru a primi răspunsuri.

Toate întrebările trimise vor fi vizibile în contul dvs.

Da. De îndată ce un avocat va răspunde solicitării, veți primi pe adresa de email salvată o notificare în acest sens.
După ce ați ales un avocat cu care doriți să colaborezi puteți accesa opțiunea de ”Chat” pentru a putea comunica direct cu acesta. Atenție, pentru a putea folosi opțiunea de Chat va trebui să vă autentificați pe această platformă înainte de a o utiliza. Pentru a fi mai simplu, vă recomandăm să folosiți aceleași credențiale de înregistrare, iar apoi să le salvați pentru a vă loga mai simplu cu următoarea ocazie.
Nu. Toți utilizatorii noștri sunt liberi să aleagă orice mijloc de comunicare cu avocatul ales odată ce au fost puși în contact cu acesta. Cu toate acestea, noi vă încurajăm să folosiți în continuare platforma cât și opțiunea de chat de pe platformă, aceasta fiind ușor de gestionat și accesat. Dacă faceți această alegere, echipa QuickLegal va fi disponibilă a vă ajuta cu orice probleme întâmpinate în colaborarea cu avocatul ales și vom lua măsurile necesare dacă sunt raportate către noi situații care încalcă etica și valorile noastre.
Vă rugăm să ne contactați la următoarea adresa de email: contact@quicklegal.ro