Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și favorabilă incluziunii. Inițiativa QuickLegal, susținută de Granturile SEE și Norvegiene.

QuickLegal, un jucător inovator în sectorul juridic românesc, revoluționează și democratizează accesul la servicii juridice pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Această inițiativă a beneficiat în ultimele 14 luni de sprijinul financiar semnificativ al Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin Granturile SEE 2014-2021.

În România, IMM-urile se confruntă adesea cu probleme juridice complexe care împiedică creșterea și eficacitatea operațională a acestora. Lipsa serviciilor juridice accesibile și de încredere poate duce la neconformitate cu reglementările, riscuri crescute și opoxrtunități de afaceri pierdute.

QuickLegal a introdus o suită de servicii juridice adaptate pentru IMM-uri, valorificând tehnologia avansată pentru a oferi soluții eficiente și rentabile. Aceasta include un serviciu B2B de recuperare automată a facturilor neplătite, un marketplace juridic, un birou virtual pentru avocați, și un robo-avocat. Integrând aceste tehnologii, QuickLegal asigură că suportul juridic nu este doar accesibil, ci și aliniat cu nevoile specifice ale afacerilor în creștere.

Granturile SEE și Norvegiene au fost pivotale în lansarea și scalarea proiectului QuickLegal. Prin intermediul acestora, QuickLegal și-a îmbunătățit semnificativ livrarea serviciilor, ajungând la un public mai larg de IMM-uri și contribuind la obiectivul mai larg de reducere a disparităților economice din regiune. Mai mult, suportul granturilor a facilitat extinderea internațională a QuickLegal, inclusiv participarea la conferințe globale și conexiuni cu investitori internaționali.

De la începutul său, QuickLegal a îmbunătățit semnificativ experiența a numeroase IMM-uri din România. Afacerile care au apelat la serviciile QuickLegal raportează o reducere de 50% a cheltuielilor juridice și o scădere semnificativă a problemelor legate de conformitate. Feedback-ul de la clienți a fost extrem de pozitiv, mulți subliniind ușurința în utilizare și expertiza oferită de QuickLegal ca fiind transformatoare pentru operațiunile lor. Privind înainte, QuickLegal plănuiește să extindă serviciile sale în alte părți ale Europei.

Inițiativa QuickLegal exemplifică sinergia impactantă între soluțiile de afaceri inovatoare și sprijinul financiar strategic. QuickLegal este, de asemenea, o inițiativă condusă de femei, consolidând rolul lor în domeniul tehnologiei și al dreptului.

Exprimăm cea mai profundă recunoștință statelor donatoare — Islanda, Liechtenstein și Norvegia — și tuturor părților interesate implicate în Granturile SEE și Norvegiene. Sprijinul lor neclintit a fost esențial în călătoria noastră de democratizare a accesului la servicii juridice în România.

Acest proiect a fost finanțat ca parte a Schemei de granturi mici care oferă sprijin pentru start-up-uri, proiectele finanțate fiind în arii precum: Inovație în Industria Verde, Creșterea Albastră și TIC.

Despre Programul de Dezvoltare a IMM-urilor

Programul Dezvoltarea IMM-urilor din România își propune să contribuie la crearea de valoare și creșterea durabilă în sectorul de afaceri românesc. Programul face parte din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, care vizează reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și întărirea relațiilor bilaterale între Statele Donatoare (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și Statele Beneficiare.

Despre Innovation Norway

Innovation Norway este principalul instrument al Guvernului Norvegian pentru inovație și dezvoltarea întreprinderilor și industriei norvegiene. Innovation Norway sprijină companiile în dezvoltarea avantajelor competitive și în intensificarea inovației. În România, Innovation Norway gestionează două programe: Programul Energie și Programul de Creștere a IMM-urilor.

Puteți afla mai multe informații despre aceste programe de finanțare accesând: www.eeagrants.org sau www.norwaygrants.org 

quicklegal

quicklegal

Aveți întrebări?

Ultimele noutăți

Aflați mai multe despre modul în care granturile SEE și norvegiene ne-au ajutat să ne

Nu ați participat la evenimentul nostru sau nu ne-ați întâlnit până acum live în cadrul

Aflați ultimele noutăți ale proiectului nostru citind cel mai important newsletter de până acum.