ANGAJAȚII VOR AVEA ACCES ONLINE LA DATELE PROPRII DIN REVISAL

La data de 20 aprilie 2022, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care modifică art. 34 din C. Muncii, astfel cum vom arăta în cele ce urmează.

Potrivit art. 34 C.Muncii, angajatorii sunt obligați să întocmească un registru general de evidență a salariaților („REVISAL”), care se transmite către ITM. Acest registru cuprinde elemente precum data angajării, tipul contractului individual de muncă, salariul etc.

Momentan salariații nu au acces la REVISAL. Doar la cererea salariatului sau fostului salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.

Prin proiectul de lege a fost propusă modificarea regulii de mai sus privind accesul la REVISAL doar pe baza unei cereri către angajator, în sensul de a se permite accesul online al salariaților la acest registru.

Astfel, salariații vor putea verifica oricând, online, informații privind contractele lor de muncă, precum și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat.

Proiectul prevede că “Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru”.

Prin acest proiect se face un pas înainte pentru digitalizare, angajații fiind scutiți de o procedură birocratică pentru accesul la informații privind contractele lor de muncă.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților și a fost trimis spre promulgare Președintelui României.

quicklegal

quicklegal

Aveți întrebări?

Ultimele noutăți

Aflați mai multe despre modul în care granturile SEE și norvegiene ne-au ajutat să ne

Nu ați participat la evenimentul nostru sau nu ne-ați întâlnit până acum live în cadrul

Aflați ultimele noutăți ale proiectului nostru citind cel mai important newsletter de până acum.