Câte ore poți lucra cu contract de muncă?

Potrivit C. Muncii în varianta actuală, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână (art. 112 alin. (1) C.Muncii).

Timpul de muncă se repartizează de regulă, uniform,  8 ore pe zi timp de 5 zile, cu 2 zile de repaus (art. 113 alin. (1) C.Muncii).

Cu toate acestea, pe modelul altor state din vest, în martie 2022 s-a înregistrat o propunere legislativă pentru săptămâna de lucru de 4 zile, cu o durată de 10 ore pe zi.

Mai exact în proiectul de lege se precizează că norma timpului de muncă „poate fi și de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 ore pe săptămână” și că „repartizarea timpului de muncă se stabilește de comun acord între angajator și angajat și poate fi de 10 ore pe zi timp de 4 zile, cu 3 zile de repaus […]”.

În situația în care se aprobă această propunere legislativă, aceasta nu va avea impact asupra salarizării personalului, însă poate avea impact în sensul creării de mai multe locuri de muncă. Se pot crea mai multe locuri de muncă în situația în care angajatorul ar menține un program de lucru de 5 zile, iar pentru a 5-a zi ar fi nevoit să angajeze personal suplimentar.

Recomandăm urmărirea procesului legislativ cu privire la acest proiect de lege, fiind un aspect pe care trebuie să îl știi când semnezi un contract de muncă.

De asemenea, în situația în care se adoptă acest proiect de lege, repartizarea timpului de lucru este un aspect ce va trebui luat în considerare și în cadrul negocierilor de contracte colective de muncă.

quicklegal

quicklegal

Aveți întrebări?

Ultimele noutăți

Aflați mai multe despre modul în care granturile SEE și norvegiene ne-au ajutat să ne

Nu ați participat la evenimentul nostru sau nu ne-ați întâlnit până acum live în cadrul

Aflați ultimele noutăți ale proiectului nostru citind cel mai important newsletter de până acum.